In 1985, in Valencia – Spania, a fost produsa prima presa automate de citrice marca Zumex.
Designul simplu dar elegant, tehnologia de varf pentru acea perioada, cercetarea si dezvoltarea permanenta au facut posibil ca Zumex sa devina si sa se mentina numarul unu mondial in producerea de echipamente profesionale de procesat fructe si legume.
Este binecunoscut faptul ca unele dintre cele mai gustoase si zemoase citrice sunt cultivate in Spania, astfel ca volumul mare si calitatea deosebita a fructelor a dus la necesitatea crearii unui aparat performant care sa prelucreze rapid fructele si sa ofere un suc natural sanatos, avand un randament mare.
Despre acest randament vom discuta in cele ce urmeaza, prezentandu-va cateva argumente care au dus la pozitionarea Zumex ca lider mondial.
Dupa o perioada de cercetari intense, Zumex a identificat si selectat categoria optima de citrice care sa ofera un randament mare de suc in urma presarii.
Dimensiunea optima pentru cele mai zemoase portocale de suc, s-a stabilit ca se incadreaza intre 65 – 81 mm diametru, aceste dimensiuni devenind un standard pentru echipamentele automate de stors citrice.
Tipuri de portocale:
- Portocale comune – Valencia, Hart Tardiff Valencia si Hamlin.
- Portocale rosii – portocale cu pigment rosu deschis sau cu pigment rosu inchis. Cantitatea mare de antocianina da intregului fruct o nuanta de rosu aprins. Soiurile de portocale rosii includ: Maltese, Moro, Sanguinelli, Scarlet Navel si Tarocco.
- Portocale Navel – sunt cele mai populare si cuprind variante precum: Cara-cara, Bahia, Dream navel, Late Navel si Washington sau California Navel.
Pentru obtinerea unui litru de suc de portocale, Zumex proceseaza aproximativ 2 kg de portocale, insa trebuie avut in vedere ca nu toate portocalele sunt la fel de zemoase, astfel ca un calcul cat mai real este, 12-14 portocale / 1 litru suc.
Pornind de la acest calcul, puteti estima profitabilitatea afacerii cu sucuri fresh obtinute din citrice cu presa automata Zumex.
Un exercitiu simplu de randament lunar pentru aparatele Zumex este urmatorul:
1 kg portocale = 0,90 Euro
2 kg portocale = 1 Litru suc
Pret productie 1 L suc = 1,80 Euro
Pret vanzare pahar suc = 1,80 Euro / pahar ( 300 ml)
Profit vanzare 1 Litru suc = 5,40 Euro
Profit net / pahar vandut = 1,20 Euro
Vanzare 50 pahare / zi = 60 Euro
Profit lunat = 1.800 Euro
Mentionam ca cifra de 50 pahare vandute pe zi reprezinta cifra minima a vanzarilor, astfel ca o estimare cat mai apropiata de realitate in functie de comportamentul consumatorilor este de 80 – 120 pahare / zi, in functie de locatie.
Daca luam in considerare faptul ca aparatele Zumex filtreaza impuritatile, sucul stors nu intra in contact cu coaja, viteza de procesare este mare si foarte mare ( in functie de modelul de aparat), mecanismul de stoarcere este impregnat cu ioni de argint care distrug bacteriile – Zumex avand singurul patent mondial pentru acest sistem ASP, pe langa modurile diferite de operare ( automat, manual, self-service), putem sustine ca aparatele Zumex reprezinta cea mai buna optiune pentru afacerile cu sucuri naturale 100%.
Durata de viata a unui aparat Zumex este cuprinsa intre 10 si 15 ani in conditiile utilizarii de piese originale si intretinere conform instructiunilor de utilizare si curatare.
Curatarea unui aparat se efectueaza zilnic, la finalul utilizarii, folosind apa si detergent lichid biodegradabil, durata operatiunii de curatare este de cca 10 minute.
Continuand traditia de peste 30 de ani, Zumex perfectioneaza constant echipamentele sale profesionale, oferind cele mai bune si sigure produse din domeniul in care si-a asigurat pozitia de lider mondial.